09-02-07

Back again

Zo we zijn terug in het (blog)land. Ik heb enkele dagen moeten overslaan omdat op mijn "vakantiebestemming" geen internetverbinding te vinden was. Maar ik heb ondertussen niet stilgezeten. Daarom een kleine weeksamenvatting:

 

Maandag:

Snel inpakken en nog nen hoop winkeltjes doen. Even uitrekenen en er was nog net genoeg tijd voor een loopje van 30 minuutjes. Had al met coach Mario afgesproken dat ik enkel rustig aan terug moest beginnen met inlopen, geen andere trainingen. Zo gezeie zo gedoane zeker:

 

05-02-07

 

Dat het tempo dezer dagen weer laag en de HR hoog ging zijn had ik al voorzien. Dit stond mij nog voor bij mijn vorige poging om terug te lopen.

 

Dinsdag:

Had op voorhand een parcourske uitgestippeld van ongeveer 4 Km. Wilde rustig opbouwen en niet te snel de Km opbouwen. Lap ergens een klein straatje gemist en het loopje eindigde op 5,47 Km.

 

06-02-07
 
Zoals te verwachten werkte het hartje goed door. En ik maar mijn best doen om te doen wat coach Mario had gevraagd: LOSlopen. Sorry Mario...

 

Woensdag:

Rustdag, ondanks de 11 dagen rust die ik eind januari en begivan deze maand verplicht heb moeten nemen toch nog maar een rustdagje inlassen om de spiertjes en het hartje de kans te geven te recuperen.

 

Donderdag:

Lap daar gaat mijn training. Dit was een van de eerste dingen die ik dacht toen ik het prachtige witte landschap zag. Geen risico nemen op een blessure dus maar niet lopen. Om drie uur was het gedaan met regenen en om vijf uur was er bijna geen vlokje meer te bespeuren. Snel de sloefkes aan en lopen maar. Omdat ik toch al eens verkeerd gelopen was dacht ik terug ditzelfde toertje te doen, kwestie van verrassingen te voorkomen (stel je voor dat ik meerdere keren verkeerd loop en in het donker mijn weg moet zoeken op onbekend terrein). Zelfde parcours 50 meter langer... zal wel in de bochten zitten zekers.

 

08-02-07
 
Onbewust toch weer sneller, te snel, gelopen. En dat heeft zich laten voelen. Eigenlijk had ik zin om na 2 Km al terug te keren omdat de HR de hoogte in ging. Waarschijnlijk had mijn hoger tempo daar wel iets mee te maken.

 

Vrijdag:

Vandaag zou het lopen er niet inzitten. Terug inpakken en weer anderhalf uurtje in de auto. Thuiskomen snel winkelen uitpakken en dan lekker de zetel in om te bekomen. Tja niet dus he... toen ik mijn sloefkes uitpakte begon het te kriebelen. Het was prachtig weer en ik vertrok met als doel 8 Km maar dit keer in een zelfde tempo met LAGE HR. Als de HR te hoog zou komen zou ik het op 6Km houden. Het resultaat:

 

09-02-07

 
Awel ik kan zeggen dat ik zeer tevreden ben van deze training. Het voelde super goed aan. Ik mag van coach Mario nog rustig voortdoen en moet maar volgende week woensdag terug het programma volgen. Maar ik kan al verklappen dat het kriebelt als ik aan de intervallekestraining begin te denken... Afwachten maar...
 
Voor ik het vergeet: *** 246 *** de afstand die moet gelopen worden tijdens de Spartathlon tussen Athene en Sparta. Maar belangrijker: nog 246 dagen tot de Weblogmarathon.

20:57 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Fijn dat je terug aan het hardlopen bent. Die laatste training ziet er inderdaad veelbelovend uit. Nog veel succes!!

Gepost door: Harmsie | 09-02-07

Minor Major Conclusio ? oei Julie, een overloper richting mario, daar gaat je fanclub ! (maar gezien jij een angel van Mario bent, kan je niet boos zijn, als we de logica regels van dit syllogisme respecteren)

Gepost door: jogginggirl | 10-02-07

De commentaren zijn gesloten.