28-02-07

*** 100 ***

Vandaag 9Km loslopen op het programma. Werd een leuke training met een nog leuker vooruitzicht. Zonder dat het de bedoeling was komt mijn maandtotaal met deze training op juist 100 Km. En dan te bedenken dat ik een half jaar geleden gestart ben met 100m... We kunnen hier maar een ding aan toevoegen: DANK U COACH MARIO!!!
Voor de cijferisten:
 
28-02-07
 
Km 5 was 2 minuten trager. De reden: mijn kuiten wilden het voor bekeken houden. Ze begonnen signalen uit te zenden dat het genoeg was voor vandaag. Ik heb ze dan even volledige rust gegeven en lichte rekoefeninkskes gedaan. Nadien ging het terug vlot.
 
*** 228 ***: Captain Cook, de grootste ontdekkingsreiziger aller tijden werd precies 228 jaar geleden vermoord door een bende Hawaïaanse inboorlingen. Toen hij daar met zijn schip halt hield om zijn mast te laten repareren en aan land ging omdat de wilden een van zijn sloepen hadden gestolen werd hij overmeesterd en doodgestenigd. Zijn lichaam werd in stukken gesneden en over de verschillende eilanden verspreid als trofee
Binnen 228 dagen gaan een aantal webloglopers een weblogmarathonneke doen in Eindhoven. Iedereen is welkom om zich nog aan te melden via de officiele site.

16:29 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-02-07

Verzopen

Vandaag was het intervallekesdag. Coach Mario had volgende training voorzien: 2Km in- uitlopen met daartussen 2 reeksen van 200-400-800-400-200 in een tempo van 30'' / 100m. Lekker stevig tempo voor mijn beentjes. Ondanks de inzinking van zaterdag tijdens de lange versnellingen voelde ik me hier wel klaar voor. Leuke training waar vooral de 800m zeer zwaar was. Voor de cijferisten:
 
27-02-07
 
 
Voor zij die het opmerkten: in- en  uitlopen moest 2Km zijn en ik heb maar 1Km gedaan. De reden hiervoor was simpel: ik zat in tijdsgebrek. Het was of inkorten of niet lopen. Gezien het schitterende weer heb ik gekozen om in te korten. Het enige verschil tussen de trainig en de douche erna was de temperatuur van het water...
 
*** 229 ***: Pokemonkaart 229: Houndoom, de geëvolueerde vorm van Houndour, is een Pokémon van het donker. Als je je verbrandt aan het vuur dat hij spuwt, gaat de pijn nooit weg. Die vlam ruikt bijtend door alle giftige stoffen die in zijn lichaam branden. Als andere Pokémon zijn gehuil horen, kruipen ze rillend en bevend terug naar hun nest. Er wordt gezegd dat als je Houndooms griezelige gejank hoort, er een huivering door je heen gaat.
Nog 229 dagen voor we met enkele webloglopers naar Eindhoven gaan om te lopen.

17:18 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-02-07

Cheese

Vandaag rustdag. Morgen intervallekesdag. Binnen 230 dagen weblogmarathonennekesdag.

 

*** 230 ***:

Livarot, bijgenaamd Le Colonel is een halfzachte, magere Franse kaas bereid uit koemelk, uit de streek Laag-Normandie.Hij heeft een kenmerkend oranje gewassen korst. De kaas bewaart vier tot zes maanden en heeft minstens 230 gram droge massa voor een gewicht van 500 gram en heeft een vetgehalte van minstens 40%.

21:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-07

... of toch niet

Deze ochtend gewoon verder gegaan met het trainingsschema van coach Mario. Duurloopke van 13 Km tegen 7'15''. Hr was wel weer hoger dan de laatste dagen maar tja, het is wel gelukt en dat is het belangrijkste zeker. Morgen welverdiende rustdag en dinsdag supersnelle intervallekes waar ik wel naar uitkijk. Korte versnellingen gaan me duidelijk beter af dan lange. Voor de cijferisten:
 
25-02-07

 

*** 231 *** : artikel 231 Wetboek van Strafvordering: Hij die een reisdocument valselijk opmaakt of vervalst, of een zodanig stuk op grond van valse gegevens doet verstrekken dan wel een aan hem of een ander verstrekt reisdocument ter beschikking stelt van een derde, met het oogmerk het door deze te doen gebruiken als ware het aan hem verstrekt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.
 (dit voor het geval je ergens halverwege een training geblesseerd geraakt en er over nadenkt om snel een vervoersticketje na te maken / kopieren...)
Binnen 231 dagen met alle webloglopers naar Eindhoven!
 
PS: bedankt voor de steunende woorden ;)

 

 

 

20:10 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-02-07

Ik stop er mee!!!

Dit is zo wat de gedachtengang tijdens het grootste deel van de training vandaag. Ik wist dat het een zware training zou worden. 2Km in- uitlopen en 5 X 2 Km in tempo 6'00''. Langere versnellingen dus. Ofwel is deze training te lang ofwel te snel voor mij. Voor de cijferisten:
 
24-02-07
 
 
ipv 5 X 2Km is het 2 X 2Km en 1 X 1Km geworden. De reden hiervoor is simpel: hier ben ik niet klaar voor; bij de laatste Km begon ik zwarte stipjes te zien en dat kan niet de bedoeling zijn. De goesting om te lopen is volledig weg. Ik stop er mee, ik stop er mee...deze gedachte heeft toch een dik uur in mijn hoofd rondgespookt. Maar dat zou een te gemakkelijke oplossing zijn natuurlijk. Zal coach Mario een mailtje sturen met de vraag het schema eens te bekijken en eventueel aan te passen.
 
Ik mag niet vergeten dat mijn eerste doel de Ten Miles UITLOPEN was; en dat doel is meer dan haalbaar. Aan de snelheid kunnen we nog werken in de aanloop naar de weblogmarathon binnen *** 232 *** dagen. Vergeef me dat ik er geen weetje bij zet maar daar heb ik momenteel echt geen zin in...

12:49 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-02-07

SMS

Vandaag rustdag en de beentjes zijn hier blij om. De training van gisteren blijft namelijk een beetje hangen in de bovenbenen. De kuitjes doen het goed. Als ik goed genoeg gerecupereerd ben heeft coach Mario voor zaterdag een zeer zware (volgens mij toch) training voorzien. Ik kijk er wel al naar uit. Maar meer hierover ten gepaste tijde (zaterdag dus)

 

De verslaafde SMSerkes onder jullie zullen het wel weten, maar voor al de rest: *** 233 *** deze cijfercombinatie wordt ook gebruikt als afkorting voor: Best Friends Forever. Nog 233 dagen tot de weblogmaraton; 232 voor zij die blijven overnachten. Mer hierover op de officiele site.

19:52 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-02-07

Kleine aanpassing

Vandaag op het programma: een tempoloopkje... 2 Km in- en uitlopen met daartussen 8Km in een tempo tussen 6'30'' en 6'45''. Dit zou dus een hersteltestje worden. 2Km loslopen was geen probleem (enkel de HR die wat hoger ging maar dat is normaal na een nachtdienst) en dan het juiste tempo zoeken. Lukte vrij goed en de HR bleef hangen waar ik het verwacht had. Na 4,5Km in het tempo begon mijn rechterkuit duidelijke signalen te sturen: hallo ik ben moeeeee, ik wil rusten... Heb dan de Km uitgelopen in het tempo en dan terug 2Km loslopen in een trager tempo (hier zeurde mijn kuit gelukkig niet zo hard meer). Dus 3 Km minder gedaan dan voorzien op het schema. Nu staan er weer twee rustdagen gepland dus kan het zeurende kuitje wat rusten. Voor de cijferisten:
 
21-02-07

 

Voor zij die het gemist moesten hebben: nog 234 dagen tot de weblogmarathon.

 

16:20 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |