18-03-07

Zwinstedenloop

Vandaag de Zwinstedenloop waar meerdere bloggerkes van start gingen. Eindelijk eens een paar mensen IRL kunnen zien en spreken. Jammer genoeg kon ik achteraf niet lang genoeg blijven om gezellig iets te gaan drinken. Een volgende keer moet dat zeker lukken. Op het programma vandaag een PR op de 10 Km dat was zeker... Na contact met coach Mario zou dat zelf binnen het uur "moeten", even aanklampen bij een groepje en het zou lukken. Ik stond er vrij sceptisch tegenover omdat ik er zeker van was dat dat tempo nog te hoog gegrepen zou zijn. Had voor mezelf uitgemaakt dat 1'02''30''' de streeftijd zou zijn. Het weer zat lekker mee vandaag, dat zullen de anderen zeker beamen. Ik ging goed van start en was onmiddellijk laatste in het peloton. Toen ben ik op zoek gegaan naar een groepje met een lekker tempo van ongeveer 6'15''. Na 300m had ik ze te pakken. Dat zag er goed uit. Ze moesten mij blijkbaar niet want ze begonnen te versnellen. Op een bepaald ogenblik zat het tempo op 5'35'' en de HR op 174. Dat was een beetje te veel van het goede voor de eerste Km. Heb me dan laten afzakken en ben naar een lekker tempo beginnen zoeken. En dat tempo lag zowaar rond de 6'00''.Jammer genoeg was ik blijkbaar de enige die dit temo aanhield. Na 3Km zat ik 9'' seconden voor op schema. Toen kregen we een windje dat me gestaag verder duwde naar een hoger tempo. Toen besefte ik echter al dat we de laatste Km tegen diezelfde wind zouden moeten inbeuken. Met 55 seconden voor op schema gingen we links af en begon de wind langs de zijkant te duwen wat het tempo niet echt ten goede kwam. Tijdens dit stuk kon ik aansluiten bij twee anderen. Mario had geschreven dat ik maar moest aanpikken. Wel, de wind begon zo waar nog harder te beuken dat het tempo enorm begon te zakken, op een bepaald moment zaten we tegen 7'44'' te (nou ja)lopen. Omdat de man op kop het moeilijk kreeg heb ik besloten om de kop over te nemen in de hoop dat we dan om beurten even de wind zouden trotseren. Dat gebeurde ook. Jammer genoeg ging het tempo achteruit en zag ik mijn gewonnen seconden supersnel wegslinken. De laatste Km moest ik lossen toen het tempo onder de 5'30'' ging en dat deed pijn. Toen ik de 10Km passeerde besefte ik al dat ik een handvol seconden boven het uur zou uitkomen. En toen bleek de finish nog niet in zicht ook niet... lol. Uiteindelijk was het een loopje van 10Km 270m in 1'01''53''' (volgens Polar), ook omdat ik nog even moest inhouden voor de fotograaf van dienst ;). De 10Km werd afgeklokt op 01'00''18'''. Jammer maar rekening houdende met de weersomstandigheden denk ik dat het volgende keer zeker haalbaar moet zijn. Voor de cijferisten en de coach:
 
18-03-07
 
Toen ik naar huis reed kwam ik terug langs het parcour waar de halve marathonlopers nog bezig waren. Wie zag ik daar zo waar in een flits: Mario's Angels Ruthje en Julie. Zij maakten van deze halve Marathon een trainingsloopje. Iets verder zag ik de kans even te parkeren. Ben nog uitgestapt om hen aan te moedigen (ik wist immers wat er na die links bocht nog komen zou). De dames maakten zo waar de uitnodiging een stukje met hen mee te lopen, maar dat kon ik mijn arme beentjes niet aandoen... Volgende keer;  in Eindhoven he ;) Ben benieuwd naar de andere verslagskes.
 
Zal afsluiten met te zeggen dat ik toch wel tevreden ben met mijn tijd.

18:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Prima tijd Je mag zeker tevreden zijn, hoor. Windkracht zeven is toch niet om mee te lachen. Blij je eens in levenden lijve te hebben ontmoet.

Gepost door: Harmsie | 18-03-07

knap!! woohoo, een super PR gelopen Mike! Je mag terecht trots zijn op die tijd!! Leuk ook om je te ontmoeten en 't was echt tof dat je daar rond km 16 ons stond aan te moedigen hoor!!

Gepost door: Ruthje | 18-03-07

Merci! Leuk je eindelijks eens te hebben ontmoet en proficiat met deze ongelofelijke tijd. Gezien de straffe wind is dat echt knap hoor! Merci voor de aanmoedigingen!

Gepost door: Julie | 18-03-07

wind op kop Heel mooie tijd gelopen met die wind op kop. Het was een zware 10K, en zelfs iets meer. Proficiat!!

Gepost door: Dirk | 19-03-07

WOW ! Héél mooie tijd !
En nadien nog zo lief geweest 2 dames uit te zwaaien ;-)

't Ziet er helemaal goed uit zo !
Gefeleciteerd

Gepost door: Els | 20-03-07

De commentaren zijn gesloten.