30-04-07

Loslopen

Vandaag rustig loslopen op het programma. Jammer genoeg was er van het gedeelte 'los' niets te merken. Nog voor Km 2 gaven mijn kuiten te kennen dat ze eigenlijk niet verder wilden. Kuiten spanden volledig op. Ben dan maar teruggedraaid en training stopte dus na 4Km ipv de voorziene 10Km. En het was blijkbaar een slimme beslissing want mijn kuiten deden echt pijn toen ik stopte. Na het stretchen en een goed warm badje was het al een pak beter. Ondertussen is de grootste spanning verdwenen. Morgen een rustdagje op het programma en dan woensdag eens zien hoe we herstellen. Met deze laatste training komt mijn eindtotaal deze maand op 79Km. 

14:42 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-04-07

Verwittiging

Coach Mario had het gezegd: korte maar zeer intensieve trainingen. Vandaag heb ik het geweten. Op het programma 2Km in en uitlopen met daartussen 6 X 1 Km tegen 5'15'' met 4 minuten rust (of wachten tot HR onder de 110 zakt). De training kan samengevat worden in een woord: AFZIEN. De eerste 3 keer waren nagenoeg perfect op tempo gelopen. Na de derde Km moest ik al meer dan 6 minuten wachten voor de HR genoeg gezakt was. Toen ik uiteindelijk kon vertrekken stond er na een goede 300m een klein meneerke met nen hele grote hamer. Die besloot van even tegen mijn kopke te kloppen met dat hamerke. 10sec stilgestaan om op adem te komen en dan terug op gang getrokken want deze KM zou en moest ik afmaken. De fut was na deze wel volledig verdwenen. HR zakte ook niet onder de 120. Heb dan na een uitgebreide rustpauze (om en bij de 15 minuten) rustig 2Km uitgelopen. Moe maar voldaan kijken we terug op deze training. Voor de cijferisten:
29-04-07

 

11:45 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-04-07

Dubbel afzien

Vandaag was het dubbel afzien. In eerste instantie het tekort aan slaap en in tweede de warmte. Ik kon niet anders dan in de namiddag te gaan trainen, anders had het er niet van gekomen. Was dan ook vertrokken met de beste bedoeling maar had wel een Plan B meegenomen. Volgens het schema stond er 7 Km op het programma: 1 Km loslopen en 500m tegen 2'30''. de eerste 2Km liep ik in betrekkelijke schaduw en ging het nog een beetje. Daarna was het puffen in de volle zon. Ik voelde dat het veel te zwaar werd na de tweede versnelling en ben dan overgestapt op Plan B: rustig de tijd nemen om te drinken en rustig uitlopen. Vandaar niet echt de training zoals voorzien maar wel de Km... Nu ga ik het schema aanpassen in tijd, tis te zeggen: ik ga alle trainingen een dag naar voor zetten. De reden is simpel: in het weekeind staan er telkens twee trainingen op het programma. Omdat ik ook veel in het weekeind moet werken komen die paar rustweekends die ik dan heb ten goede van de familie. Daarom zal zaterdag meestal een rustdag worden en doen we onze duurloop op maandag... Voor de cijferisten:
26-04-07

 

18:45 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-04-07

Terug vertrokken

Zo we zijn er terug aan begonnen. Vandaag een testloopje over 4Km om eens te voelen wat het lichaam er zo al van terecht brengt. Ik mag niet klagen, nergens geen last meer. De HR ging rustig aan naar boven maar dat zijn we al gewoon he. Morgen de eerste training volgens het nieuwe schema opgesteld door coach Mario, dat zal andere koek zijn ook al omdat ik straks wanneer jullie in jullie bedje liggen moet werken. Voor de cijferisten:
25-04-07

 

10:15 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-04-07

Nog sneller

Ik was verdorie nog een volledige seconde sneller dan ik zelf dacht. De officiele chip tijd: 1u49min12sec. Zal snel mijn PR lijstje is corrigeren sie. En nu even in de toekomst kijken... het nieuwe schema opgesteld door coach Mario heeft mij goed bereikt. Voor we aan de trainingen voor Eindhoven beginnen gaan we deftig op snelheid trainen. Ik hoop, maar ben er vrij zeker van, dat hier nog veel goed te maken valt in de nabije toekomst. Dat beloofd oor de volgende wedstrijden op korte afstand. Vandaag stond er al een zeer pittige intervaltraining op het programma... jammer genoeg zitten die 10Miles nog hier een daar een beetje te knagen. Daarom vandaag nog extra rust en morgen rustig loslopen ipv rust. Donderdag beginnen we dan aan het pittige gedeelte. Het aantal KM zal dalen maar de intensiteit daartegen... Oh ja voor ik het vergeet: bedankt voor al jullie bemoedigende berichten van de laatste dagen en ook op die momenten dat het moeilijk ging!

19:41 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-04-07

Uitslag Antwerp 10 Miles 2007

Voila hij is achter de rug. De Antwerp 10 Miles. De wedstrijd met als doel: Uitlopen. Dankzij coach Mario is dit meer dan gelukt. Voor dewedstrijd afgesproken met een aantal andere bloggers zodat we elkaar eens in levende lijven konden ontmoeten; en niet onbelangrijk: ons weblogloper T-shirt in ontvangst nemen. Voor foto's verwijs ik graag naar Julie's blog, met dank aan fotograaf van dienst (zoals gewoonlijk) Maarten. Dan de wedstrijd zelf... Na de belabberde training vorige week, in soortgelijke warme omstandigheden, was ik er helemaal niet gerust in. Ondanks de extra rust de voorbije dagen en het feit dat ik mijn voeding toch ook degelijk aanpaste, zag ik de bui al hangen na Km 1. HR ging onmiddellijk de hoogte in. Het vooropgestelde doel van 6'15'' / Km liet al direct varen en heb toen besloten om in eerste plaats proberen te genieten van de wedstrijd. Desondank toch verwoedde pogingen gedaan om rond de 6'30'' te blijven lopen. Dit tempo voelde vrij aangenaam aan en ik deed dan ook mijn uiterste best om dit vast te houden. Na 8Km eindelijk de koelte van de Waaslandtunnel. Jammer genoeg is er een uitgesproken regel dat als ge eerst naar beneden loop ge daarna terug naar boven moet. Van genieten was niet echt veel sprake meer. Gelukkig had ik de helling na een goede 400 plat al terug verteerd en ging mijn HR toch naar zijn 'normale' doen. En dan genieten van de binnenstad, nog een paar collegatjes voorbijgelopen dus dat zat wel snor. Leuk muziekje op de Grote Markt, opzwepende afrikaanse trommel (of zoiets). Bijna terug aan de tunnel was het plaatselijke brandweerkorps zo vriendelijk om een watergordijn over de helft van het kruispunt te spuiten. Dat was echt genieten; voor eventjes toch. Na het genieten kwam het stilletjes aan doodgaan in de tunnel... Ik probeerde nog even aan te pikken bij Els en Katrien; maar Els had al op voorhand gezegd dat ze in de tunnel nog een plaatke of 2000 wilde goedmaken, en dat was voelbaar. Ik heb de dames dan laten gaan. Eens uit de tunnel is het nog 800 VOLOP genieten met de eindstreep in zicht. Even de Polar indrukken als we op de matten kwamen en dit is het resultaat: 01 uur 49 minuten en 13seconden. En hoewel onderweg de bordjes met KM niet altijd overeenkwamen met mijn Polar blijkt op het einde van de meet slechts 10 meter verschil te zitten. En dan is het ter plaatse toch een klein beetje sterven. Het leek eindeloos te duren om voorbij de finish tot bij de medailles te passeren en iets verder een AAke in ontvangst te nemen, en dan moest het championchipke nog losgeknipt worden door (naar mijn mening) veel te weinig medewerkers. Nog snel afscheid genomen  van de andere bloggers en dan onszakje met spullen gaan halen. Niet dus een wachtrij van minstens een uur. Dat zag ik dus niet zitten. Met trammeke naar mijn ouders, douchke pakken en met den auto terug naar Linkeroever. Uiteindelijk heeft deze extra trip mij slecht 20 minuutjes gekost. OEF en nu zalig niks doen. Voor de cijferisten:
Antwerp Ten Miles 2007

 

Voor de verandering ook de HR op het einde van elke KM. Volgens mij heb ik toch wel even in het rood gelopen... maar dat zullen we maar op die rode T-shirts steken zekers...

20:15 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

20-04-07

Start en finish

Zo ben net terug van Linkeroever en heb al mogen genieten van de verkeerschaos van zondag. Zowel heen als terug de nodige files. Zal mijn noodplan voor zondag dus maar opstarten: iemand aanduiden om mij naar het Sportpaleis te brengen om daar de tram te nemen... Aangekomen op Linkeroever op mijn gemakske naar de tent van de voorinschrijvingen om mijn starterspakketje af te halen. Ik had natuurlijk weer geluk... alles mooi ingedeeld per 1000 nummers nergens iemand te bespeuren behalve in mijn boks natuurlijk. Nummer afhalen duurde dus wel 3 minuten langer dan in al de andere boksen waar niemand stond natuurlijk LOL. Al bij al heeft het startpakket afhalen 45 minuutjes van mijn tijd in beslag genomen. Maar zo heb ik al eens van start en finish kunnen proeven. Oh ja voor zij die denken makkelijk een plasje (of door de stress meer) te kunnen doen: doe het maar voor je naar Antwerpen komt. Ik heb in totaal een 20-tal toiletten en evenveel plasbakken (met 4 plaatsen) kunnen tellen... dus dat wordt drummen... Voor zij die het interesseren: het starterspakket:
DSCF0115

 

Els bevestigde en zal zondag verschijnen in een mouwloos wit T-shirt met oranje schouderstukken, dus kijk ook maar naar haar uit zodat we samen aan de start kunnen komen.

18:32 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |