15-05-07

 Loopband

Vandaag wilde ik van het rustige weer genieten tijdens mijn loopje. Maar tegen de tijd dat ik thuis was en kon gaan lopen was het hier zo donker dat de binnenverlichting moest aangestoken worden. Daar had ik dus geen zin in om door te lopen. Dan maar richting fitness en daar op de loopband. Ik wil rustig opbouwen en was van plan 5Km te doen in het tempo 6'30''. Nu lijkt de calibratie van de loopband niet echt te zijn wat het hoort te zijn. Toen ik het tempo instelde op 6'30'' moest ik bijna spurten; wat uiteraard mijn HR niet ten goede kwam. Aan de andere kant gaf mijn Polar aan dat ik maar liep in een tempo van 7'20''... Maar de snelheid die ik liep was zeker sneller. Dan maar op gevoel 35 minuten gelopen. Volgens Polar maar goed voor 4Km200 en volgens de  loopband 5Km600. We zullen dus maar afronden naar 5Km. Geen last meer van de blessure die mij deze maand op de sofa heeft gehouden. Volgende training proberen we 6Km. Als alles goed gaat beginnen we volgende week terug aan het snelheidsschema dat ik van coach Mario heb gekregen na de Antwerp 10 Miles.

16:57 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

gek da's wel een serieus verschil met de loopband zeg. In de fitness in Mechelen had ik eens krak hetzelfde resultaat als op m'n Polar, maar in de fitness in Antwerpen (telkens een Go Fit en dezelfde toestellen eigenlijk) wees de loopband bij mij toen 12/u aan en mijn Polar 11,5/u. Kon er ook niet zo goed aan uit. Heb wel altijd de indruk dat lopen op een loopband zwaarder aanvoelt dan gewoon buiten lopen...

Gepost door: Ruthje | 15-05-07

Goed nieuws! Da's goed nieuws Mike, ik ben heel erg blij voor jou. DIe loopbanden, ik heb daar soms ook mijn twijfels over zenne. Ik zette die ooit eens op 12km/u, wat nog te doen was normaal gezien, en ik vloog er gewoon af!

Gepost door: Julie | 15-05-07

Goed dat je geen last meer hebt van je blessure. Rustig terug opbouwen en vooral genieten van het lopen.

Gepost door: philippe | 16-05-07

rare beestjes... die loopbanden ;-)
Langzaam terug hervatten hé, Mike , en zeker niet te gek doen de eerste dagen als je op snelheid zou trainen...
Loop ze nog, en geniet ervan terug blessurevrij te zijn!

Gepost door: Steven | 16-05-07

Nog nooit problemen had met loopband... Ik heb alle menig kmtjes af gedraafd op de loopbanden van Els hun fitness en eerlijk er gaat daar nooit iets verkeerd (tzijn dan ook wel heel uitgelezen machines) maar als het mis gaat zoals je zegt zou ik me erwaarschijnelijk ook aan ergeren , maar al bij al ben blij dat het weer goed gaat met je houden zo :-)

Gepost door: katrien r | 16-05-07

Toevallig ook gelopen op de loopband , maar die was bijna gelijk met mijn Polar !
Maar buiten lopen is toch het beste hé !!!
Blij dat het terug beter gaat !!!

Gepost door: jetty | 16-05-07

De commentaren zijn gesloten.