28-07-07

Aanpassen

Het wordt weer aanpassen... Terug naar RSLab geweest en kan volgende week steunzooltjes komen afhalen die er voor zouden moeten zorgen dat mijn pijntjes wegblijven. Volgende week staat er looprust op het programma en dat programma ga ik strikt volgen. Wat niet wil zeggen dat de HR niet de hoogte zal ingaan, want dat is wel het geval. Van maandag tot vrijdag ben ik regelmatig te vinden in het luchtruim boven Moorsele voor de jaarlijkse springweek. Dus de volgende dagen zal het hier even stillekes zijn...

16:38 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-07-07

Staking

Vandaag gingen mijn kuitspieren zonder overleg in staking. Op de planning stond 2Km in en uitlopen en 3 reeksen versnellingen (100-200-400-200-100 tegen 25sec). Tijdens het inlopen voelde ik al dat de spieren nog niet 100% waren. Ook de HR liet onmiddellijk van zich horen 172 voor een tempo van 6'45'' was veeeeel te hoog. Blijkbaar heb ik mijn nachtshiften niet goed verteerd. De 100m versnelling was nog te doen, de 200 was al een pak minder en over de 400 kunnen we kort zijn... na 300m HR 193 en kuiten die riepen STOP STOP STOOOOOOOOOOP. Ben maar gestopt; tis te zeggen heb nog rustig (nu ja HR 178) 400 gelopen tegen 7'00'' om te zien wat er zou gebeuren met HR en kuiten. Resultaat: niks-nada-niente. Kuiten verkrampten en de HR bleef veel te hoog. Wijselijk gestopt denk ik (hoop ik) Dat de snelheidstrainingen lichamelijk hun tol zouden eisen had ik al langer door, jammer dat ik de eerste trainingsreeks niet kan afmaken want volgende week stond er rust op het programma. Als alles goed gaat gaan we vrijdag een duurloopje doen. Duimen maar dat het kuitherstel vlot verloopt...

17:18 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-07-07

Dubbel verslag

En dan zeggen ze dat je tijdens de vakantieperiode veel tijd hebt; niet dus. De vorige training 3Km tegen 6'20'' met 10 versnellingskes en 2Km uitlopen is niet zo goed verlopen. T'is te zeggen ik had wat last van stijve kuiten en mijn rechterknie had er ook niet veel zin. De snelheid zat wel goed maar ik nam iets langer rust na de versnellingskes. at moeilijheidsgraad betreft staat deze (op het oog makkelijke training) met stip op 1; ik vond het namelijk zeer moeilijk om het juiste tempo te vinden en aan te houden met de versnellingskes ertussen. Woensdag was dus goed voor 5Km. Uit alle veiligheid twee dagen rust genomen want ik voelde gisteren mijn kuiten nog steeds klagen. Vandaag niets van dit alles en dus met volle moed aan een nieuwe training begonnen: 1Km in- uitlopen 10 X 100 + 5 X 200 tegen 25/26sec met 100 rust ertussen. Normaal stond er nog 1Km loslopen tussen beide reeksen in maar dat heb ik niet gedaan... Sorry Mario. De reden: gisteren feestje - goed feestje... morgen normaal 12Km vetloopje maar heb weer twee nachtdiensten dus dat zal er jammer genoeg niet van komen. Het grafiekje van vandaag:
21-07-07

15:46 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-07-07

Last

Wie had er nu het meeste last van de warmte van de voorbije dagen; mijn HR of mijn Polar... Blijkbaar alle twee volgens het bijhorende resultaat. Wegens nachtwerken en geen tijd heb ik de duurloop naar vandaag verzet. Het was al zeer lang geleden dat ik  nog eens 10Km heb gelopen. Ik keek er echt naar uit. Coach Mario had een tempo van 7min voor ogen en dat leek goed te gaan. Toen ik na 5 Km terugkeerde had ik wind en zon in het gezicht en begon de HR toch wat extra te stijgen. Km 8 en 9 zijn iets trager omdat ik tijdens beide Kms de tijd heb genomen om te drinken (lees enkele meters wandelen); 9 was nog iets trager omdat mijn veter was losgekomen. En Km 10; tja volgens Polar was die maar 640 meter. Tzal aan mij liggen maar als ik 5Km wegloop van huis en dan dezelfde weg terugkom... Begrijpe wie kan. Maar ik noteer toch 10Km op het lijstje vandaag. Morgen, als mijn beentjes het toelaten, 5Km tegen een sneller tempo met 10 versnellingskes. Voor de cijferisten het resultaat van vandaag:
17-07-07

 

20:41 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-07-07

Mosselen...

... zijn een lekkernij maar kunnen soms de gewoonte hebben van een eigen cultuur te starten in de buikregio. Die van donderdag beginnen zich vandaag te manifesteren. Dit maakte het lopen zeer moeilijk; ik was zelfs genoodzaakt de training in te korten. Jammer want ik had het gevoel dat ik deze training perfect zou kunnen afwerken. Maar ik herinner mij de wijze woorden van coach Mario maar al te goed: NIET FORCEREN. Door de krampen tijdens het lopen voelde ik dat ik zeer gespannen begon te lopen wat niet goed aanvoelde aan de kuiten. Planning was: 1Km in- en uitlopen; 3X500 - 2X1KM - 1X2KM in een tempo van 5'50''. De 500jes gingen iets te snel. Ik wilde de 2 X 1Km ook nog tot een goed einde brengen maar dit lukte niet gezien de hevige krampen. Daarom stopte ik na 500m om dan rustig 1Km uit te lopen. Goed voor 4Km vandaag... alle kleine beetjes helpen he. Voor de cijferisten:
14-07-07

 

10:17 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-07-07

Drukke tijden...

... zowaar gisteren mijn loopervaring niet laten verschijnen op de site. Niet goed bezig hoor ik jullie al denken maar vrees niet; ik heb het beetje tijd dat ik gisteren had volledig gebruikt om mensen aan te schrijven om ze kennis te laten maken met de sponsormij site die overigens schitterend in elkaar werd gestoken door Werner en Francis. BEDANKT JONGENS!!! En nog geen 10 minuten later had de eerste sponsor ingeschreven: ons aller Julie als extra stimulans om de Halve uit te lopen. Ik heb haar, en bij deze iedereen, beloofd dat ik het einde zal hale al moet ik kruipen... Gisteren dus ook gelopen en hoe... mijn favoriete training: korte versnellingen verpakt in een korte training: 1Km in- en uitlopen met daartussen 10 X 100 tegen 25 - 26 sec. Het resultaat voor de verandering in een grafiekske; en ja ik heb 2Km uitgelopen ik had nog geen zin om te stoppen want ik was echt aan het genieten.
12-07-07

 

Morgen superdrukke dag: lange versnellingen - springweer - nachtshift... dat beloofd voor de duurloop van zondag.

20:26 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-07

Onthouding

Vandaag volgde ik het schema al niet meer. De reden van deze onthouding is simpel te verantwoorden: 1° mijn quadricepjes waren niet te spreken over de training van gisteren en wilden liever rusten... 2° vandaag moesten we de laatste (en vooral ZWARE stukken) verhuizen. Dit is bij deze dus gedaan... Morgen rustdag en daar zal ik dan de training van vandaag afwerken. Er is maar een probleem, een van de personen die mij de laatste weken zeer goed heeft geholpen wil morgen +- 1.300 terrastegelkes op zijn nieuw terras leggen en heeft de vraag gesteld om te komen helpen. Dit kan ik natuurlijk niet weigeren. Als ik morgen avond nog fut over heb zal ik de training nog doen, anders volgen we het schema terug vanaf donderdag.

20:46 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |