05-10-07

Twijfel

Na de training van vandaag kunnen we niet anders dan beginnen te twijfelen aan de haalbaarheid van de halve marathon. De snot zorgt nog steeds voor de nodige overlast en ook de kriebelhoest komt te pas, maar vooral te onpas naar boven. Dankzij deze ziekteverschijnselen blijft mijn langste duurloop op 12 Km steken. Vandaag op het programma rustdag... maar wegens verplichtingen op een trouwfeest morgen de training van morgen op vandaag gedaan. Planning was 10 Km tegen 6'30''. Planning WAS, inderdaad... De eerste 5 Km gingen redelijk. Ik kon het tempo aanhouden en de HR lag rond 170. Wel begonnen mijn benen na 3 Km te verzuren. Een probleem dat ik vorige maand geen enkele keer heb gehad, ook niet bij de snelle trainingen. Na 6 Km kreeg ik een aangename hoestbui die er voor zorgde dat ik het lopen even moest staken. Dit gaf vrijspel aan de melkzuurdeeltjes om tot in de kleinste spiertjes door te dringen. Gevolg was dat ik niet meer aan het vooropgestelde tempo geraakte en dat ook de HR gevaarlijk naar de 180 begon te gaan. We hebben dan een kortere weg genomen tegen een veel trager tempo om, toch redelijk vermoeid, te eindigen na 9,2 Km. Momenteel heb ik een enorm gevoel van verslagenheid. Ik kijk volgende week zondag zeer somber tegemoet. We zullen zien hoe de laatste trainingen verlopen voor we echt beginnen te panikeren.

16:18 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

gene paniek , jij haald dat . loop maar mee met mij en mijn vrouw tegen 6.45 min dus ong. aankomen op 2.20u

Gepost door: mario | 05-10-07

op een rustig tempo haal je die halve marathon Mike. In mijn vroeger club zat iemand die voor een halve marathon slechts duurlopen tot 10 km deed en liep ze ook al fluitend met een vinger in z'n neus. No panic!

Gepost door: Ruthje | 05-10-07

Geen paniek! Geen paniek Mike. Het is niet eerlijk om van je lichaam dergelijke inspanningen te eisen als je ziek bent. Rust nu lekker uit en loop Eindhoven vooral op het gemak. tijd is niet belangrijk, dat je de eindmeet haalt wel.

Gepost door: Julie | 05-10-07

Dat lukt je wel, dat snot is tegen volgende week wel weg. Loop met Mario, hij is de perfekte haas ...

Gepost door: Edith | 05-10-07

De commentaren zijn gesloten.